Thuis > nieuws centrum > Nieuws uit de sector

nieuws centrum

Gerelateerd nieuws

Geen zoekresultaten!

Zelfklevende polyimidefilm is een technische kunststof met dezelfde weerstandsklasse op hoge temperatuur.
2022-02-10 11:13:45

Polyimide dubbelzijdige tape, ook wel Kapton dubbelzijdige tape genoemd, is gebaseerd op 0,025 mm polyimidefilm, aan beide zijden gecoat met geïmporteerde organische silicagel en heeft een totale dikte van 0,1 mm. gezicht of beide kanten. Het kan worden gebruikt als hoogwaardig elektronisch isolatiemateriaal en hulpbevestiging in verschillende hittebestendige omgevingen, zoals de productie van flexibele printplaten, het verlijmen van elektronische componenten op hoge temperatuur, enz. Het gebruiksmodel is ook bijzonder geschikt voor het bevestigen van flexibele printplaatstickers met klemmen tijdens reflow soldeerstuk.


Zelfklevende polyimidefilm is een technische kunststof met dezelfde weerstandsklasse op hoge temperatuur. Het kan lange tijd bij 430 worden gebruikt. Heeft uitstekende maatvastheid, thermische isolatie, oxidatiestabiliteit, chemische bestendigheid en goede bewerkbaarheid. Over het algemeen kan polyimide traditionele kunststoffen vervangen, zolang het bestand is tegen hoge temperaturen en chemicaliën.


Polyimide filmtape


Momenteel wordt polyimide voornamelijk gebruikt in de ruimtevaart, luchtvaart, scheepsbouw, elektronica, precisiemachines en kantoormachines.


Op dit moment is het meest voorkomende afgewerkte polyimidemateriaal de Kapton-filmserie van DuPont, die meestal in het elektrische veld wordt gebruikt. Bovendien worden GE's ULTEM-polyimiden voornamelijk gebruikt als technische harsen.


1. Volgens thermogravimetrische analyse ligt de initiële ontledingstemperatuur van volledig aromatisch polyimide in het algemeen rond 500 °C. Het polyimide gesynthetiseerd uit biftaalzuuranhydride en p-fenyleendiamine heeft tot nu toe de hoogste thermische stabiliteit van de polymeren, en de thermische ontledingstemperatuur is 600 °C.


2. Polyimide is bestand tegen extreem lage temperaturen, zoals niet bros worden in vloeibaar helium bij -269 .


3. Polyimide heeft uitstekende mechanische eigenschappen. De treksterkte van ongevuld plastic is groter dan 100 MPa, die van homofenylpolyimide (Kapton) film is groter dan 170 MPa en die van bifenylpolyimide (upilex s) is 400 MPa. Als technisch plastic is de hoeveelheid elastische film meestal 3-4 gpa en kan de vezel 200 GPa bereiken. Volgens theoretische berekening kan de vezel die wordt gesynthetiseerd door ftaalzuuranhydride en p-fenyleendiamine 500 gpa bereiken, de tweede alleen voor koolstofvezel.


Gerelateerde tags: