Thuis > nieuws centrum > Nieuws uit de sector

nieuws centrum

Gerelateerd nieuws

Geen zoekresultaten!

Toepassing van continue biaxiaal uitgerekte polyimidefilm in motorisolatie
2022-02-07 10:18:28

Continue biaxiaal georiënteerde polyimidefilm is een nieuw type hittebestendige organische polymeerfilm, die is gemaakt van pyromellietzuurdianhydride (PMDA) en diaminodifenylether (ODA) in een zeer sterk oplosmiddel dimethylethylacetaat. Polyimide (DMAC) wordt gepolycondenseerd en kwijld om een film te vormen, en vervolgens geïmidiseerd. Polyimidefilm is momenteel 's werelds best presterende dunne-film isolatiemateriaal, met uitstekende mechanische eigenschappen, elektrische eigenschappen, chemische stabiliteit en Hoge stralingsbestendigheid, hoge temperatuurbestendigheid en lage temperatuurbestendigheid (-269 ° C tot +400 ° C). In 1959 synthetiseerde DuPont voor het eerst aromatische polyimide en in 1962 was het een proefgeproduceerde polyimidefilm (PI). Film), begon met de productie in 1965, de handelsnaam is KAPTON. Aan het eind van de jaren zestig kon polyimidefilm in mijn land in kleine batches worden geproduceerd en nu wordt het op grote schaal gebruikt in de luchtvaart, navigatie, ruimtevaartuigen, raketraketten, atoomenergie, elektrische en elektronische industrieën en andere gebieden.


1. Continue biaxiaal georiënteerde polyimidefilms worden gebruikt in lintkabels en flexibele gedrukte schakelingen.


Door zijn zachtheid, goede maatvastheid en uitstekende diëlektrische eigenschappen is de film geschikt als ondergrond of afdekking voor lintkabels of flexibele gedrukte schakelingen. Corrosie, lassen en andere hoge temperatuur- en chemische behandelingen, de lintkabel of flexibele printplaat die ervan is gemaakt, is klein van formaat, licht in gewicht, hoge betrouwbaarheid, hoge temperatuurbestendigheid, stralingsbestendigheid, geschikt voor microcircuits zoals computers.


Polyimide Filmfabriek


2. Continue biaxiaal georiënteerde polyimidefilm wordt gebruikt bij het wikkelen van magneetdraad.


De film wordt gebruikt als het basismateriaal en een of beide zijden zijn gecoat met polyperfluorethyleen-propyleenemulsie om een plakband te maken. Dit plakband kan om een blanke koperdraad worden gewikkeld en gaat vervolgens een oven met hoge temperatuur (ongeveer 350 ℃) binnen en de film krimpt door krimp. Het zit nauw vast aan de draad, zodat de lagen van het omwikkelde plakband tot een geheel worden versmolten. Wanneer de draad uit de hoge-temperatuuroven wordt afgekoeld, worden aan beide zijden van de draad een paar aandrukrollen toegevoegd om de hechtsterkte tussen de lagen van het plakband te verbeteren. Kenmerken: goede hittebestendigheid, de dikte van de isolerende laag is dun en uniform, en de afdichtingsprestaties zijn goed, wat de vochtbestendige prestaties, elektrische prestaties en anti-snijprestaties van de draad verbetert. Vanwege de goede flexibiliteit van de film is de isolerende laag van de draad intact wanneer deze wordt gebogen en is er geen scheurverschijnsel. Het is geschikt voor H-klasse, Klasse F motorwikkelingen. De dikte van de isolatie tussen de windingen is ongeveer 1/3 dunner dan die van de dubbeldraads geëmailleerde draad, met een goede thermische geleidbaarheid, waardoor de motor kleiner wordt en de betrouwbaarheid van de motor verbetert. Op grote schaal gebruikt in ruimtevaartuigen, hoogspanningsmotoren, locomotieftractiemotoren, diepe goed dompelpompen Motoren en metallurgische motoren, enz.


3. Continue biaxiaal georiënteerde polyimidefilm wordt gebruikt in elektrische isolatie.


Naast uitstekende thermische, elektrische en mechanische eigenschappen, is polyimidefilm bestand tegen samendrukkende kruip bij hoge temperaturen, en is het geschikt voor enkellaags of samengesteld met aramidevezelpapier voor H-klasse kleine en middelgrote motorslotisolatie. Het kan ook worden gebruikt voor grondisolatie en andere hulpisolatie van mijnbouwmotoren en locomotieftractiemotoren. Het gebruik van polyimidefilm in plaats van met glas gelakte doek als sleufisolatie kan het volledige aantal draadsleuven met 8% verhogen. Onder dezelfde framecondities kan het motorvermogen worden verbeterd. Ongeveer 20%. Daarnaast kan polyimidefolie ook worden gebruikt als isolatie voor krachtige elektrische locomotieven, dynamo's, anti-stralingsmotoren en diverse precisiemotoren.


Gerelateerde tags: