Thuis > nieuws centrum > Nieuws uit de sector

nieuws centrum

Gerelateerd nieuws

Geen zoekresultaten!

Wat zijn de gebruikelijke toepassingen van gelijmde polyimidefilms?
2022-02-17 14:25:02

Aan de hand van enkele typische toepassingsvoorbeelden van polyftaalimide worden de manieren uiteengezet om de unieke eigenschappen ervan te gebruiken om praktische en economische effecten te verkrijgen. Een veel voorkomende toepassing voor zelfklevende polyimidefilms is de vervaardiging van mechanische bewegende delen zoals lagers, zuigerveren, afdichtingen, slijtplaten, enz., in plaats van structurele onderdelen. Deze toepassingen maken gebruik van de eigenschappen van polyftaalimideharsen die niet worden aangetroffen in metalen en de meeste andere technische kunststoffen


Als we lagers als voorbeeld nemen, kunnen polyftaalimideharslagers, met hun uitstekende weerstand tegen hoge temperaturen, hoge druk, zelfsmering en chemische stabiliteit, ook normaal werken wanneer andere materialen niet geschikt zijn. Daarom werden de problemen die in het vorige ontwerp moeilijk op te lossen waren, opgelost door polyftalimide-onderdelen te gebruiken. Polyimidelagers vereisen geen extra beschermingsmaatregelen zoals vacuüm, hoge of ultralage temperatuur, atmosferische corrosie en straling. In het verleden werden vaak speciale beschermschermen, afdichtingen, koelbaden en andere dure apparaten gebruikt.


Door de goede chemische stabiliteit van polyftaalimide kunnen de producten worden gebruikt in omstandigheden waar andere lagermaterialen, zoals met olie geïmpregneerd brons, worden beschadigd door chemische corrosie. Polyftalimide heeft een uitstekende stralingsweerstand en de daaruit gemaakte lagers kunnen worden gebruikt bij hoge stralingsdichtheden.


Polyimide filmtape


Wanneer de binnenoppervlaktetemperatuur van een kunststof lager de kritische limiet van het lagermateriaal overschrijdt, wordt het beschadigd door slijtage. De binnenoppervlaktetemperatuur van het lager neemt toe met toenemende belasting en rotatiesnelheid. Lagers gemaakt van polyftaalimide zijn bestand tegen hogere snelheden en hogere belastingen dan andere kunststof lagers vanwege hun hoge temperatuurbestendigheid en hoge belastingsprestaties.


De treksterkte en barststerkte van HDPE-film zijn hoger dan die van LDPE-film, maar de slagvastheid en scheursterkte zijn lager dan die van LDPE-film. Bovendien kunnen gebruikers door de lineaire structuur van HDPE zich tijdens het walsen gemakkelijk oriënteren in de stroomrichting, wat resulteert in een lagere scheursterkte in deze richting. HDPE-film is harder en heeft geen duidelijk wasachtig gevoel zoals LDPE-film.


Door het hoge verwekingspunt van HDPE is het bestand tegen kooksterilisatie. De weerstand tegen lage temperaturen is vergelijkbaar met die van polyethyleen met lage dichtheid en de luchtdoorlaatbaarheid van de laatste is 5-6 keer die van de eerste. De barrière tegen vocht is bijzonder goed, maar in feite worden vinylchloride/vinylideenoxide-copolymeren vaak gebruikt wanneer een vochtbarrière vereist is. HDPE-films hebben een betere chemische weerstand dan LDPE-films, vooral olie en vet. De oplosbaarheid in organische oplosmiddelen neemt af met toenemende dichtheid. HDPE heeft ook last van scheurvorming in de omgeving, maar in mindere mate.


Gerelateerde tags: 35 mm polyimidefilm